فیزیک کنکور و بهترین کتاب فیزیک کنکور. فیزیک کنکور درسی هست که ارتباط مستقیم با ریاضیات ، مخصوصا هندسه و مثلثات داره. بعلاوه ی این که محاسبات ریاضی یه اصل مهمه!
فیزیک کنکور تجربی شامل ۳۰ تست است. فیزیک کنکور ریاضی شامل ۴۵ تست است. این مطلب ، یه مشاوره درسی برای موفقیت هست و به تدریج تکمیل می شه.
روش مطالعه ی فیزیک کنکور
مهمترین نکتهای که در حل سؤالهای فیزیک به شما کمک میکنه اینه که به آخر سؤال توجه کنید. یعنی مسئله چی می خواد. فرمولهایی را که از حل تستها یاد گرفتین ، در کتاب ، یا جزوه ، کنار مطلب مورد نظر ، یادداشت کنین.به مسائل دید کلی و چند وجهی داشته باشین و بین مفاهیم مختلف فیزیکی ارتباط برقرار کنین.فیزیک را مفهومی یاد بگیرید و حفظ فرمول به تنهایی کاریی برای شما انجام نمی ده. در درس فیزیک بعد از تسلط بر مفاهیم ،با زدن تست زیادو با تحلیل، سرعت و مهارت خودتون رو افزایش بدید. روش مطالعه فیزیک رو بخون.
درس فیزیک را ابتدا روزنامه ای ، بعد عمقی بخونید. یعنی مطالب را به صورت مبحثی و ثابت کردن فرمولها برای خودم یاد بگیرید. بعد با کارکردن تستهای کنکور تمرین کنید.
مطالعه ی فیزیک کنکور :
فیزیک دبیرستان درسیه که بیشتر بچه ها در این درس مشکل دارند چرا که موفقیت در درس فیزیک فقط با خواندن فیزیک حاصل نمی شود
کسی می تواند در درس فیزیک کنکور موفق باشد که
اولا : فیزیک را خوب درک کنه و یاد بگیره
ثانیا :ریاضیات قوی داشته باشه ( مخصوصا هندسه و مثلثات )
ثالثا: قدرت درک و تجزیه تحلیل داشته باشه
از طرفی درس فیزیک در نتیجه ی کنکور تاثیر زیادی داره ( بین علمای کنکور تو این زمینه اختلاف نظر وجود داره اما میشه گفت عموما روی این اصل اتفاق نظر دارن که حدود ۲۰ درصد نتیجه ی کنکور به فیزیک وابسته است ) اما معمولا بچه ها ( مخصوصا تجربی ها ) درصد فیزیک کنکور را جدی نمی گیرن ولی بعد از چند آزمون آزمایشی تازه به فکر می افتن که اگه فیزیک بزنن چه قدر خوبه!!
زمان مورد نیاز برای مطالعه فیزیک کنکور :
در اولین گام باید برای درس فیزیک زمان مناسب در برنامه ریزی درسی در نظر گرفته بشه! با توجه به بررسی های انجام شده به نظر می رسه دانش آموزای ریاضی باید حدود یک پنجم زمان کل مطالعه و دانش آموزای تجربی حدود یک ششم زمان کل مطالعه را به فیزیک اختصاص بدهد .این زمان باید به صورت باکس های یک و نیم ساعت در نظر گرفته بشه و در کل یک سوم زمان به مطالعه و دو سوم به حل تست و تمرین اختصاص پیدا کنه ( حداقل یه باکس از زمان مطالعه برای تحلیل تست ها )
برای حل هر تست در منزل باید زمانی بین ۲ تا ۵ دقیقه در نظر گرفته بشه ( برای دانش آموز متوسط) با این حساب در هر یک و نیم ساعت در حدود ۳۰ تست می شه حل کرد.

شروع مطالعه فیزیک کنکور
برای شروع مطالعه فیزیک کنکور اولین و مهم ترین کار مطالعه ی جزوه ی دبیر ( که دلنش آموز با اون احساس نزدیکی می کنه )و کتاب درسی است. این مطالعه باید در چند مرحله انجام بشه
مرحله ی اول : مطالعه ی سریع یا اصطلا حا همون مطالعه ی روزنامه ای از روی جزوه ی دبیر و بعد کتاب درسی( جزوه ی دبیر به این خاطر مهمه که ذهن دانش آموز بیشترین نزدیکی را با این جزوه داره!)
مرحله ی دوم : بعد از مطالعه ی روزنامه ای که مدت زمان زیادی لازم نداره ( معمولا ۵ تا ۱۵ دقیقه ) ، مطالعه ی عمقی مطالب آغاز میشه. در این قسمت باید مثال های حل شده در جزوه ی دبیر و کتاب درسی به طور کامل بررسی و سپس مجددا حل بشه
توجه کنید اثبات فرمول ها به درک بهتر و تجزیه تحلیل راحت تر مسائل کمک می کنه ( یکا ها و تبدیل واحدها اصل غیر قابل انکار در این مرحله می باشد)
مرحله ی سوم : حال باید یکبار دیگه متن وکتاب و جزوه مطالعه بشه و زیر نکات مهم خط کشیده بشه و خلاصه نویسی انجام بشه ( برخی به اشتباه همون دفعه اول اقدام به خط کشیدن و… می کنن که به این دسته از دوستان باید بگیم شما که هنوز به مطلب تسلط نداری از کجا می دونی این قسمت مهمه یا نه؟)
در این مرحله توجه به تضادها و تشابه ها ، دسته بندی موضوعی- رسم شکل و نمودار- درخت دانش و….هم درک مطلب را کامل و ماندگاری آن را بیشتر می کند
مرحله ی چهارم : حالا دانش آموزای کنکوری باید برن سراغ تست های کنکور ۱۰ سال اخیر و دانش آموزای دبیرستانی سوال های امتحانی سال های قبل . (با این کار تسلط روی مطالب بیشتر میشه ) در مرحله ی حل تست بهتره همه ی تست های یک موضوع را یک جا حل نکنید و این کار را در دو یا چند مرحله انجام بدید
نکات مهم :
در حل سوالات به آخرین جمله ی سوال و همچنین ادبیات تست ها خیلی دقت کنید چرا که در این مرحله درک مفهوم تست مهم تر از رسیدن به جواب آخره!!! ( هر چند جواب آخر نتیجه رو مشخص می کنه) اما باید سعی کنید تست ها را به طور کامل حل کنید و جواب آخر رو بدست بیارین ( بدون استفاده از ماشین حساب )
حواستون باشه که تعداد تست حل شده خیلی مهم نیست کیفیت و نحوه ی بررسی تست ها مهم تره
برای حل تست کتاب های رنگ و وارنگ لازم نیست (فقط بانک تست سالهای قبل باشه کار راه میافته )
در هر نوبت چند تست از مرحله ی قبل نیز حل کنید و حتما تست ها را علامت گذاری کنید ( آسون – متوسط – سخت ) تا در مراجعه ی بعدی کار راحت تر بشه
سعی کنید به یک تست گیر ندین و سراغ تست های بعدی که آسون تره برین ( همه ی سوالا ت در کنکور ارزش یکسان دارن )
پس از تسلط روی تست های سراسری سال های قبل سراغ تست های سازمان سنجش – گزینه۲ – قلم چی و …بروید
بعد از حل تست ها می تونین تست های حل شده را دسته بندی موضوعی کنید و برای هر کدام از دسته ها روش حل بنویسید تا مجبور نشین یه کار را دو بار انجام بدین
اما چه کار کنیم؟تشریحی بخونیم یا تستی ؟کتاب درسی بخونیم یا جزوه ی معلم؟ همیشه بچه ها در این موقع دچار سردرگمی می شن و هر کسی هم از راه می رسه با یک نسخه کار ها رو خراب تر می کنه.به نظر ما یه پرش سه گام لازمه!!!!
گام اول:تستی بخونیم یا تشریحی؟
همه ی علما بر این باورن که اصولا در فیزیک کنکور تستی بخونیم یا تشریحی کاملا بی معنیه چون فیزیک را باید مفهومی خوند اما روش حل مسئله می تونه تستی یا تشریحی باشه.یعنی بعد از این که مفاهیم و مطالب پایه ای هر فصل ، قسمتی از زمان به تست و قسمتی به حل مسائل تشریحی اختصاص پیدا کنه( روش بررسی حل فصل در ادامه ی مقاله ارائه می شود)
گام دوم: چه مسائلی را حل کنیم؟
تجربه ی سالهای دور و نزدیک نشون داده ، بعد از مطالعه ی مفهومی در فیزیک کنکور ، حتما باید اقدام به حل مسئله نمود. این حل مسئله در مراحل زیر انجام میشه
۱-ابتدا مسائلی که دبیر در حین درس دادن و برای درک بهتر مطالب در کلاس حل کرده، باید به طور کامل بررسی شده و سپس اقدام به حل مجدد اون نمود
۲- قدم بعدی حل تمرین ها و مسائل کتاب درسیه! در سالهای اخیر مسائل کتاب درسی بیشتر از قبل مورد توجه طراحان قرار گرفته
۳-بعد از حل مسائل کتاب درسی باید به سراغ مسائل امتحانات نهایی رفت ( حداقل ۴ سال اخیر) این مسائل باید به دقت و به طور کامل بررسی بشه!
گام سوم: تست بزنیم یا نه؟
با اتمام دو مرحله ی قبل، بهتره یک قدم هم برای کنکور برداریم . اگه بتونیم در دی ماه یک بار مسائل حل شده ی دبیر محترمتون که مربوط به چهار فصل اول سال چهارمه ، مرور کنیم و دوباره حل کنیم یعنی
روش حل مسائل و تست های فیزیک کنکور :
– صورت مسأله را دقیق بخوانید و مبحث را شناسایی کنید و بفهمید مسأله از شما چه میخواهد.- اگر لازم بود، حتما شکل بکشید.- فرمول مربوط به مسأله را یادآوری کنید (خلاصه نویسی میتواند خیلی به شما کمک کند).- اگر نیاز به جابهجایی و تغییر در فرم اصلی فرمول وجود دارد آنها را انجام دهید.- اگر دادههای مسأله نیاز به تبدیل واحد دارند آنها را انجام دهید.- دادههای مسأله را در فرمول جایگذاری کنید و مسأله را حل کنید.
– در منزل و برای حل سؤالهای فیزیک هرگز از ماشین حساب استفاده نکنید و مسألهها را حتما تا آخر حل کنید.
سرعت محاسبهها در کنکور خیلی مهم است. از همین حالا باید با حل سؤالهای مختلف، سرعت محاسبهی خود را افزایش دهید.-
سعی کنید فرمول ها فیزیک کنکور را حفظ نکنید و فقط با دانستن فرمول های اصلی بقیه فرمول ها رو خودتون اثبات کنید این روش باعث میشود هم فرمول ها را خوب یاد بگیرید و هم هرگز فراموش نکنید.-اگر در کنکورهای آزمایشی و کنکور اصلی، احساس کردید یک سؤال فیزیک وقتگیر است، آن را حتما رها کنید و کنار آن علامت بزنید.
ابتدا سریع تست هایی را که بلد هستید حل کنید. سعی کنید خود را به این کار عادت دهید. چون برخی سؤالهای فیزیک واقعا وقتگیر هستند. شاید مهمترین کار در فیزیک افزایش سرعت بدون کاهش دقت باشد.
جمع بندی فیزیک کنکور :
برای جمع بندی درس فیزیک سعی کنید در طول سال تست های مهم و نکته دار را مارک دار کنید و برای جمع بندی همین تست ها رو خوب کار کنید پس نیازی به کتاب جدیدی برای جمع بندی نیست اگر این کار انجام نداده اید از هر مبحث دو یا سه عدد تست کار کنید و جلو برید این روش برای مرور کلی چند روز قبل ازمون عالی است.
خلاصه نویسی فیزیک کنکور :
برای خلاصه نویسی در درس فیزیک بعد از اینکه مطلب رو کامل خوندید و تست زدید شروع به حل فرمول ها و نکات مهم بکنید برای نوشتن فرمول لازم نیس همه ی فرمول ها نوشته شود فقط یکسری فرمول مهم و کاربردی که با دیدن ان بقیه فرمول های مربوطه نیز یاد اوری شود کافی هست .
این نوع خلاصه کاملا کابردی هست زیرا این زمانی نوشته می شود که شما تمام مطلب را یادگرفته اید به تعدا کافی تست کار کرده اید فقط یک سری مطالب که فراموش شده اند یا احساس میکنید فراموش می شوند نوشته می شود .
روش خواندن خلاصه ها نیز مهم هست معمولا یک تایم کوتاه یک ربع یا بیست دقیقه خلاصه ها را مرور کنید بعد ۱ ساعت تست بزنید اگر دیدید تست های زیادی را اشتباه میزنید برای ان مباحث به سراغ جزوه و درسنامه بروید و سعی کنید ان مطلب را کامل بخوانید. تهیه نمودار درختی از سرفصل های کتاب درسی نیز بسیار کار مفیدی خواهد بود و بارها باعث مرور نکات و فرمول ها خواهد شد.
تست زنی در فیزیک کنکور:
برای تست زنی بهتر است از کتاب جامعی استفاده کنید که شامل سوالات کنکور و سوالات تالیفی خوبی باشد چرا که بسیاری از سوالات کنکور تکراری و مشابه سال های قبل است و همچنین استفاده از چندین کتاب جز سردرگمی چیزی برای شما ندارد.به یاد داشته باشید که سوالات کنکور همیشه در اولویت هستند.برای آشنایی با مباحث ساده ی فیزیک کنکور کلیک کن.
به طور خلاصه می شه گفت فیزیک هم مثل بقیه ی درس ها ، اگه بدونی چه طور بخونی کار راحت می شه.
روش ویژه مطالعه ی فیزیک کنکور چیه ؟ فیزیک باهوشانه
هر کی از دید خودش و یا بر اساس شنیده هاش براتون یه نسخه می پیچه که معمولا خیلی به درد نمی خوره.
همیشه وقتی می خوای یه درسی مثل فیزیک بخونی ، یه سری مغز متفکر و مشاور وجود دارن(که البته در مورد همه چی نظر می دن) و بهت می گن.
” اول جزوه و کتاب بخون ، بعد برو سراغ مسئله و تست “ب
اید بهشون بگی ، اگه درس خوندن اینجوریه که تو می گی ” بسم الله” بفرما و شما بخون!
یا بعضی ها هم به جای کمک می خوان حس برتری خودشون رو تقویت کنن و می گن.”اشتباه می کنی فیزیک خیلی راحته ، من ….”
واقعیت اینه که درس خوندن راحته به شرط این که بدونی چی کار باید بکنی و از کجا شروع کنی …ما به یه روش عملی نیاز داریم که من اینجا برات توضیح می دم ( باید این متن رو چند بار بخونی تا بتونی طبق اون پیش بری.فیزیک برای بیشتر بچه های ریاضی و تجربی یه درس سخت و مشکل سازو در عوض تاثیر گذاره! چون درصد میانگین کشوری تو فیزیک کنکور خیلی پایینه!
اما این دلیل نمیشه از فیزیک بترسی!در زندگی روزمره هم ، اگه یه ذره فکر کنی می بینی اون کارهایی که همه فکر می کنن سخته و طرفش نمی رن ، به شرط این که اطلاعات کافی درموردش به دست بیاری ،
علاوه بر این که دیگه سخت نیست ، می تونه باعث تمایز تو با دیگران بشه!موفقیت در فیزیک به ریاضی هم نیاز داره.“فیزیک قطاری است که روی ریل ریاضی حرکت می کند “فکر کنم اینشتین این جمله رو گفته !
در فیزیک هم مثل همه ی درس ها نیاز داریم.درس بخونیم ، امتحان و آزمون بدیم ، تحلیل آزمون انجام بدیم ، استراتژی تعیین کنیم و….اولین مرحله درس خوندنه! درس خوندن خودش سه قسمت اساسی داره.
یادگیری ، یادسپاری ، یاد آوری
روش ویژه مطالعه ی فیزیک کنکور – یادگیری فیزیک کنکور :
برای یادگیری ، اگه کلاس فیزیک کنکور می ری ، پس حتما باید قبل از کلاس پیش خوانی کنی ، یه بار مطالبی که قراره بهت درس بِدن سریع بخونی که بدونی چه خبره! (قرار نیست بخونی و یاد بگیری)
حالا بری سرکلاس.سر کلاس هم به دقت گوش کنی و یادداشت برداری کنی.برای یادداشت برداری سعی کن کنار جزوه و کتاب ، مطالب رو بنویسی ( دیوارنویسی).
نمی خواد نقاشی و طراحی کنی ، فقط مرتب و سر جای خودش بنویس ( هر نکته رو کنار مطلب مرتب بنویس ، نه هر جا تو جزوه جا خالی پیدا کردی ).در نوشتن نکات سر کلاس حواست باشه مطالبی که می نویسی با جمله بندی خودت باشه ، نه اونی که معلم می گه!!!بعد از این مرحله ، وقتی برگشتی خونه ، باید در همون روز( حتما همون روز ) مطالبی که دیروز پیش خوانی کردی ، امروز سر کلاس گوش کردی ، حالا مرور کنی !
( پس خوانی )
اگه امروز بعد کلاس به هر دلیل نرسیدی مرورکنی و دوباره بخونی ، لااقل قبل از خواب یه بار سریع و روزنامه ای بخون تا از ذهنت پاک نشه و بعد فردا بشین و درست بخون.یادت باشه ! اگه امروز مرور کنی شاید نیم ساعت وقتت رو بگیره اما اگه همین مطلب را دو سه روز بعد بخوای مرور کنی چند ساعت وقتت رو می گیره ( چون یه سری چیزا پاک شده و…)توجه : پاک نویس کردن مطالب ، بیشتر از این که برات مفید باشه وقتت رو تلف می کنه، پس به جای پاک نویس کردن، به همون چیزایی که نوشتی دقت کن ، با استفاده از خودکارهای رنگی دسته بندی کن!!
روش ویژه مطالعه ی فیزیک کنکور – یادسپاری فیزیک :
بعد از اینکه پیش خوانی ، گوش کردن در کلاس و پس خوانی به درستی انجام شد ، می شه گفت تا حدودی یاد گرفتی .بیشتر بچه ها در این مرحله جوگیر می شن و می رَن تست بزنن!رفیق !
حالا که یاد گرفتی ، باید به یادت بسپاری تا بتونی از همه ی چیزایی که یاد گرفتی استفاده کنی.
حالا نوبت اینه که خودت بخونی !وقتی شروع می کنی درس بخونی بازافراد نا آگاه میان سراغت !ما متاسفانه عادت کردیم هر چی از یه جا می شنویم ، بهش شاخ و برگ بدیم و به عنوان یه نسخه برای دیگران تجویز کنیم!!
حتما خیلی شنیدی ” اولین و مهم تریت مرجع کتاب درسیه !
“آره دوست من ، کتاب درسی بهترین مرجع است اما نه اولین مرجع !!!
برای کسی که کلاس نمی ره و معلم نداره ، کتاب درسی اولین و بهترین مرجع است. اما برای کسی که کلاس میره ، باید و باید و باید ابتدا مطالبی که تو کلاس بهش تدریس شده و تو جزوه نوشته بخونه!
چون به گوشش آشناست و راحت تر می تونه باهاش ارتباط برقرار کنه.در مرحله ی بعد برای این که خدای نکرده چیزی جا نمونده باشه، باید بری سراغ کتاب درسی.وقتی مطالب جزوه و کتاب درسی خونده شد ، مسائل حل شده ی کتاب و جزوه را دقیق بررسی کن و دوباره حل کن!
مشکلات این مرحله:
سرعت مطالعه ام کمه چی کار کنم؟
اگه سرعت مطالعه ات کمه یا در مطالب گیر می کنی یا حواست پرت می شه و یا هردو! برای رفع این مشکل باید مطلب را چند بار روزنامه ای و سریع بخونی تا تصویر ذهنی برات ایجاد بشه ،
بعد یه بار می شینی ، دقیق و اساسی ( به قول خودت عمقی ) می خونی !فرمول ها رو حفظ کنم؟
اصلا نیاز نیست فرمول ها رو حفظ کنی ، بنویس روی یه کاغذ و بزارو موقع حل مسئله بزار کنارت . وقتی تو چندتا مسئله استفاده کردی خود به خود حفظ می شی.
سرعت حل و بررسی تست هام کمه چی کار کنم ؟
در مرحله ی یادسپاری زمان بندی برای تست معنی نداره ، برای این که یه تست حل شده رو بفهمی شاید لازم باشه ۱۵ دقیقه یا بیشتر براش وقت بزاری ، نگران نشو! اول باید بتونی مسئله رو حل کنی و بعد به فکر سریع حل کردن اون بیافتی.
چندتا کتاب دارم کدوم بهتره و اول کدوم رو بخونم ؟
در این مرحله و تا آخر روند مطالعه ات فقط از یک منبع ( جزوه یا کتاب ) استفاده کن !
بعد از اتمام کار با این جزوه و کتاب اگه دیدی تو آزمون ها سوالاتی مطرح می شه که ۸۰-۹۰ درصد مطالبش تو جزوه یا کتاب تو هست ، بی خود سراغ کتاب و یا مرجع دیگه ای نرو!چون حجم مطالب فیزیک زیاده و چند منبع ، بدتر برات پریشونی فکرو سر درگمی ایجاد می کنه.
در این مرحله ، هدف ، مطالعه ی دقیق متن و مفاهیم و بررسی مسائل حل شده و پیدا کردن ارتباط موضوعاته !
پس در مورد مطالبی که می خونی از خودت سوال بپرس که چرا ، چه جوری ، ولی تست طرح نکن !!!! در همون تست یا مسئله کمیت های دیگه ای که می تونی رو بدست بیار.اگه کلاس نمی ری: کارت یه ذره سخت تر می شه چون با خوندن و حل مسئله ، به مشکل برخورد می کنی پس لازمه یکی برات رفع اشکال کنه ( دبیر ، دوست ، فامیل ، dvd ، فیلم آموزشی در اینترنت و…)
باید ریاضی کاربردی بدونی : برای موفقیت در فیزیک به ریاضیات نیاز داری. بچه ها می گن
“آقا من ریاضیم خوبه ، درصدم خوب می شه “
دمت گرم ! اما چیزی که تو فیزیک نیاز داریم ، کاربرد اون ریاضیاتی هست که خوندی ! یعنی
- نسبت و تناسب
- تصاعد
- هندسه ( تشابه ، مساحت و حجم )
- رسم توابع ( مخصوصا درجه۱ و درجه۲)
- مثلثات
- مشتق و انتگرال
روش مطالعه – یاد آوری فیزیک :
یه سری چیز یاد گرفتی ، به یادت سپردی ، حالا باید بتونی به یاد بیاری تا بتونی ازشون استفاده کنی . برای یاد آوری ، اولین قدم خلاصه نویسی است ، اما چه طور؟
در این مرحله یه کاغذ بردار وارتباط بین رئوس مطالب و فرمول های هر فصل را مثل یه درخت ( گراف ) بکش و بنویس البته بدون مراجعه به کتاب و جزوه . لازم نیست جزئیات و نکات ریز را بنویسی.
این خلاصه نویسی برای هر فصل حداکثر باید تو دو صفحه انجام بشه.وقتی این خلاصه را نوشتی ، حالا با جزوه و یا کتاب مقایسه کن ببین اگه چیزی یادت رفته ، اضافه کن!حالا نوبت تست رسید. باید تست بزنی ولی فقط تست کنکور یا تست آدرس دار ( یکی از کنکور های آزمایشی ).تست ها رو سه قسمت کن.
قسمت اول :از ۹۰ تا به حال
قسمت دوم : از ۸۵ تا۹۰
قسمت سوم : از ۸۰ تا۸۵
اگه از روی جزوه و کتاب من می خونی ( که بهتره این کار رو بکنی ) اول تست های تثبیت رو بزن که ساده تر هستن ، بعد برو سراغ تست ها ی تمرین و اگه تونستی ۷۰-۸۰ درصد این تست ها رو بزنی برو سراغ تسلط.
تعداد تستی که در هر تایم درس خوندن می زنی ۳۰ تا باشه و براش ۴۵ دقیقه وقت بزار ، با خودکار آبی تست بزن.۴۵ دقیقه که تموم شد خودکارت رو عوض کن و بقیه رو با خودکار قرمز بزن تا تست ها تموم شه.
حالا دوت درصد حساب کن!درصد تست هایی که با خودکار آبی زدی ( یعنی در شرایط امتحان چی کار می کنی )درصد کل تست ها ی قرمز و آبی ( یعنی سوادت )
در دفعات اول اختلاف این دو تا درصد زیاده اما به تدریج اوضاع بهتر میشه.بعد از این محاسبه باید تست ها را رفع اشکال کنی !
اگه وقت بود در همون روز اگر هم وقت نبود فردا ی روزی که تست زدی!!! اگه رفع اشکالت با زمان تست زدن فاصله داشته باشه اصلا مفید نیست چون شرایط آزمون رو فراموش می کنی ( اشکالات و نقاط قوت ).با پایان رفع اشکال دوباره باید ۳۰ تست بعدی رو حل کنی!
در این مرحله هم توصیه ی افراد نا آشنا با شرایط کنکور اینه که هر شب چند تا تست بزن!!!!تو مرحله یادگیری هر شب چند تا تست بزنی خوبه اما اینجا باید تعداد تست هایی که حل می کنی در هر نوبت ۳۰ تا باشه!در این مرحله تست ها رو علامت گذاری کن و بعد حل کن . سه دسته تست داریم.
√تست هایی که بلدی زمان کم برای حل لازم دارن.
⊕تست هایی که بلدی زمان زیاد برای حل لازم دارن
−تست هایی که اصلا بلد نیستی
برای هر گروه یه نماد قرار بده که ثابت باشه واستراتژی حل تست داشته باشید، اول تست هایی که زمان کم می خواد رو حل کن بعد اونایی که زمان بیشتر می خواد و در آخر اگه وقت اضافه آوردی، روی اون تست هایی که بلد نیستی وقت بذار.در کل مراحل مطالعه استفاده از ماشین حساب ممنوع است
بهترین کتاب فیزیک کنکور
برای فیزیک کنکور می تونین با کتاب آبی قلم چی شروع کنین.کتاب گاج هم گزینه ی مناسبیه! البته کتاب انتشارات خیلی سبز هم جزو منابع معتبر فیزیکه!
امین کردی – رتبه ۹ کنکور
اصلا فرمولی نخوانید و مفهوم را بفهمید برای مثال جسمی که سقوط می کند با افزایش زمان سرعتش اضافه می شود.
مونا حاجی محمدی – رتبه هشت کنکور
استفاده از نمودار بسیار به حل مسئله کمک می کند . به مساحت زیر نمودار ها توجه کنید. همچنین استفاده از تصاعد و تناسب
میر عماد معافی –رتبه چهار کنکور
ابتدا نیروها را مشخص کنید و سپس آنها را در راستای X و y تجزیه کنید تا حل مسئله برای شما ساده تر شود
از مسائل ساده شروع کنید تا چهار چوب ها برایتان مشخص شود.
علی اسدی – نفر نهم کنکور
در این مسائل به کلمات کلیدی مانند شتاب دار ، با سرعت ثابت …و همین طور به نیروی عمودی تکیه گاه دقت کنید.
حسنی رشیدی- نفر نهم کنکور
فیزیک کنکور از درسهایی است که در تعامل با درس ریاضیات است و این بدین معناست که در این درس با مفاهیمی روبهرو هستیم که در نهایت به یک یا چند فرمول میرسند.
برای مثال در مبحث حرکتشناسی ضمن داشتن فرمولهای متعدد حالات مختلفی نیز برای هر فرمول مورد سؤال واقع میشود. برای اینکه بتوانید از این مبحث نمره خوبی بیاورید چند توصیهی زیر را عملی کنید:
۱٫ ابتدا یک فرمول را بخوانید و سعی کنید بفهمید که تک تک پارامترهای آن معرف چه کمیتی هستند. برای مثال اگر سرعت در فرمولی آورده شده است بدانید که سرعت، اولیه است یا سرعت ثانویه.
۲٫ واحد یا واحدهای هر کمیت را خوب بشناسید به طوری که بتوانید از یک فرمول با سادهسازی واحد آن کمیت را بیابید.
۳٫ فرمول را به طور دقیق بررسی کنید و سپس به حل تمام تمرینها یا تستهایی بپردازید که میدانید با آن فرمول قابل حل هستند. این ویژگی را میتوانید در کتاب آبی با توجه به درخت دانش هر فصل پیدا کنید.
علت توصیهی سوم این است که بارها برای من این اتفاق افتاد است که وقتی ابتدا تمام فرمولهای یک مبحث مثل حرکتشناسی را میخوانم و سپس به حل تست میپردازم با اولین تستی که مواجه میشوم نمیدانم با کدام فرمول باید آن را حل کنم. با روش بالا این مشکل حل میشود.
۴٫ در حرکتشناسی، بعضی از فرمولها از یکدیگر نتیجه میشوند. سعی کنید ارتباط بین فرمولها را بیابید.
۵٫ کنار تستهایی که در حل آنها با مشکل مواجه شدهاید علامت بگذارید تا دفعات بعد آن را حل کنید.
بدون دیدگاه